Skip to main content

Saya banyak belajar bagaimana berkerja dalam satu team.

MUHAMAD HAFIZ BIN ROHIZAN    THBM Kangar   

Saya belajar cara untuk berkomunikasi dengan baik, memahami perasaan, mengawal perasaan, menjaga perasaan dan juga belajar untuk adapt apabila ditempat kerja baharu dan sebagainya, memahami orang sekeliling dan menunjukkan emosi yang betul serta mengawal perasaan agar sesuatu situasi pergaduh atau konflik tak berpanjangan dan tak berterusan. Kursus yang bagus untuk freshy, coach nik faiz penyampaian yang baik dan jelas dan aktiviti yang best2.

Ahmad Tarmizi bin Che Pi    Alor Setar   

penyampaian dan content yang menarik.terima kasih kongsi ilmu dengan kami coach Faiz 👍😁

EIZZ AIMAN NAEIMI BIN MUHAMMAD MUMTAZ    THE JERAI HOTEL ALOR SETAR   

Pelbagai ilmu baharu yang saya dapat dari program ini. Terutamanya mengenai EQ . Everything was so fun!!! Terbaik!!!

MUHAMAD ARIFUDIN BIN THOJIB    THBM   

Pengalaman baru dan ilmu yang berfaedah di pelajari dari program. Ia harus di kongsikan kepada semua terutama pelajar.

Muhammad Abdul Hakiim    Gua musang kelantan   

Saya belajar cara berkomunikasi dalam pelbagai situasi yang di hadapi.

Nur Syazwana Nazifa Binti Mohamad Subky    Alor Setar, Kedah   

Kursus menarik dan aktiviti yang dijalankan sangat menarik dan bagus

Nurhani Dalili Binti Mohd Desa    Thb Maintenance   

Assalamualaikum Tuan Nik Faiz,
.
Sepanjang hari ini bengkel yang disampaikan oleh Tuan amat bermanafaat dan memberi gambaran yang sangat jelas.
.
Saya banyak belajar perkara dan teknik baru mengenai temuduga yang betul dan cara yang jelas tentang penulisan resume.
.
Terima kasih buat Sinaran Ilmu dan The Career Expert kerana bengkel ini amat memberi manafaat terutama pada kami pelajar pelajar IPTA dan graduan-graduan yang sedang mencari kerja.
.
Bengkel Get That Job ini memang best!

Pelajar UTM    Skudai   

Perkongsian yang menarik dan sangat membantu untuk persedian iv nanti.Terima kasih coach!!

Siti Nabilah Binti Mohamad Rapi    Unikl micet   

- Know my self worth
- How to pitch myself during self introduction
- How to negotiate in a professional way
- Tips and advice suit to current demand

NAZURA AINAA BINTI MOHD JAIS    UniKL Royal College of Medicine Perak   

Banyak kesilapan mengenai resume dan interview dapat diperbaiki dan pelbagai tips berguna diberikan oleh Coach Nik Faiz sepanjang program berlangsung. Rasa lebih bersemangat dan yakin dan minta kerja. Ini sekaligus dapat meningkatkan peluang untuk mendapatkan jawatan yang dipohon. Diharap semoga coach diberi kesihatan dan dimurahkan rezki supaya program seperti ini dapat dijalankan lagi pada masa akan datang.

Amirul Hakim   
Author Picture

En. Nik Faiz are good motivator and coach. I am also proud to know and learn how to make a good resume and how to to be professional in what we are doing and how to style in professional way. I believe all the inputs and knowledges that i learned in this workshop are very important and can't get everywhere. II would like to thank for their input and sharing which are very useful to me as a fresh graduate.

by Anis Naema Astiyah    UiTM   

Info yang menarik dan menerangkan secara jelas. Tambahan pula, dari segi situasi dan contoh yang diberikan berdasarkan soalan yang bakal HR dari mana-mana syarikat yang di tanya untuk interview kepada bakal fresh graduate berdasarkan dari zero experience.

HANIS NAJIHAH BINTI ANUAR    66, PERSIARAN MURNI 11A, RPT PEKAN LAMA, 31250 TG. RAMBUTAN, PERAK   
Author Picture

This program conducted by Mr Nik Faiz affect the way I communicate with interviewer. Before this I feel shaky to answer the interviewer questions, but through mock interview from this program, I am able to over come the nervous. Beside that, this program also provide useful tips on how to dress up properly during interview. This has maybe me realize on choosing the correct colour combination of dress code.

Fitri Fadzil    UiTM   

Aktiviti yang menarik

NURUL HASLINDA BINTI ROSLAN    THE JERAI HOTEL ALOR SETAR   

Saya banyak belajar benda baru terutamanya tentang kepentingan EQ. Self awareness, self management, social awareness & relationship management sangat penting diterapkan dlm perkerjaan dan juga hubungan sesama manusia. TQ coach Faiz

MOHAMMAD FARHAN BIN MOHD TARMIDI    The Jerai Hotel, Alor Setar   

Macam mana mahu berunding untuk mempertahankan hak sebagai fresh graduates memperolehi gaji yang setimpal dengan nilai yang mereka perolehi

MUHAMMAD NOR NAJMUDDIN BIN MOHAMAD SUHAIMI    No 72, Jalan Bernam 10, Taman bernam baru, 35900 Tg Malim, Perak   

Saya belajar mengenai aspek yang penting dalam pengenalan diri sewaktu interview dengan perkongsian cara TMAY. Saya juga belajar mengenai aspek perbincangan gaji dari akedah dan cara serta ayat yang berkesan untuk membincangkan hal gaji. Saya sangat berterima kasih dengan perkongsian Coach Nik Faiz. Sangat banyak manfaat dan membantu saya untuk persediaan bagi sesi temuduga

Nur Atikah binti Ibrahim    Perlis   

Banyak yang saya belajar, tak tertulis di sini, tpi yang bole saya cakap, coach kongsikan perkara yang penting walaupon nampak remeh seperti cara berjalan dan cara duduk semasa interview

Ahmad Zulkhairi bin Abdullah    10, Jalan Kiambang, Taman Kerian 5, 34200 Parit Buntar Perak   

Alhamdulillah dapat menambah ilmu berkenaan interview & cara nak negotiate gaji. Thank you so much, coach!

Nurul Azlinda binti Paino    UniKL MIMET   

Kursus ni best sangat coach ! Kalau dapat buat face to face lagi berkesan penyampaiannya. Ilmu baru yang boleh diaplikasikan di tempat kerja. Dua hari secara online langsung tak rasa lama. Enjoy!

Fatimah Aznam   

EQ lebih penting daripada IQ dalam menguruskan sesebuah organisasi.

MUHAMAD ASYRAF BIN AZMAN    Alor Setar, Kedah   
Author Picture

Saya belajar banyak perkara terutamanya teknik komunikasi yang berkesan yang berbeza mengikut situasi dan juga impak emosi dan bahasa tubuh terhadap suatu situasi komunikasi dan pergaulan dengan rakan ataupun superior.

Amirul Hazim   

Dengan mengikuti kursus dengan coach Nik, saya dapat belajar tips-tips sebelum, semasa dan selepas interview

Maryam binti Mansor    Bentong, Pahang   

how to stay focus

hazwani binti osman    alor setar   

Saya sangat suka dengan semua pengkongsian dari coach nik faiz . Membawa satu pandangan baru cara merangka resume dan ada nilai tambahan dalam resume tersebut.

Nur Anis Aqilah   

Thanks, Coach for that very useful topic. Also, patiently answering all my questions. I really appreciate it.

I did not know that it is mostly in the Malay language. However, I could able to understand a little bit of it.

Thanks again and Best Wishes,
Fareed Kaleem Khaiser

Fareed Kaleem Khaiser    Singapore   

Dapat belajar cara mengawal emosi semasa bekerja.

PUTERI NURIFFAH BINTI MEGAT MAWARDI    THE JERAI HOTEL ALOR SETAR   

Kursus yang sangat berkesan dalam membina motivasi diri dari segi cara pemikiran, percakapan dan pembawakan emosi mengikut kesesuaian tempat dan masa.

NOOR FARAH NAJWA BINTI ISMAIL    THE JERAI HOTEL ALOR SETAR   
Author Picture

I feel happy and grateful to have such opportunity to learn how to do an interview correctly. I am able to make many inprovement on my cover letter and resume to attract the employer attraction. The 12 Golden Rules are really helpful. The grooming class is so great! Now i am able to decide approriate attire for an interview and working / meeting. I will definitely Get That Job! Thank You Tuan Faiz!.

Nurul Aliah    UTEM   

Banyak perkara tentang EQ yg telah saya pelajari. Saya lebih bersemangat untuk bekerja. Bnyk ilmu yg telah saya dapat dripada kursus ini

MUHAMMAD HAZIQ BIN MUHAMAD HALIM    THB Infra   

Tips interview, contoh persediaan Solon kena bertanya, resume, peluang pekerjaan, dan nego salary. Bannyak dapat dipelajari. Sangat berpuashati.

NUR ATHIRAH BINTI GHAZALI    Putrajaya   

Saya belajar banyak benda mengenai EQ, emosi, teamwork, secure base dan sebagainya. Terima kasih Coach Nik Faiz 🙂

Nur Syifa Aina Binti Abdul Manaf    Alor Setar   

Saya sangat gembira dengan kursus inu kerana dapat belajar cara untuk menguruskan EQ dengan baik. Ianya amat berguna sewaktu bekerja

MUHAMMED FAIZ FATHI BIN AHMAD    BUKIT SELAMBAU   

Dapat belajar cara yg betul untuk bergaul, interact Dan berkomunikasi dengan staff2 dan pekerja2 yg berada di dalam sesebuah organisasi.

MUHAMMAD ARIF FAHMI B ROSHISHAM    The Jerai Hotel Alor Setar   

Belajar bagaimana untuk datang ke temuduga dan bagaimana untuk bernegosiasi untuk mendapatkan gaji dan benefits daripada majikan.

MOHAMAD KHAIRUDDIN BIN ARININ    UniKL Mimet, Lumut, Perak   

Saya belajar pelbagai perkara tentang cara nak berinterview dan tentang nego salary. Thank you Coach!

Aiza Zulaikha Binti Dahaman    Kedah   

Kursus ni membantu saya untuk mempelajari dengan lebih lanjut tentang IQ dan EQ yang dapat digunakan di alam pekerjaan pada masa kini.

MOHAMMAD FARHAN BIN ABDUL GHANI    The Jerai Hotel   

Saya memang enjoy betul kursus ni. walaupun peserta cilik saya sibuk nak join (Read : Tak boleh letak. nanti dia nangis) saya rasa sayang kalau nak skip session. Great job coach! 2 hari yang penuh bertenaga. Kekalkan momentum tenaga begini Coach!

Farikha Sarip   

Coach sangat best, tak boring. Good explanation 👍👍👍👍.

ANIS ZULAIKHA BINTI ZAINON    THB INFRA   

Kursus ni membantu saya untuk mempelajari dengan lebih lanjut tentang IQ dan EQ yang dapat digunakan di alam pekerjaan pada masa kini.

MOHAMMAD FARHAN BIN ABDUL GHANI    The Jerai Hotel   

Meningkatkan lagi teknik untuk menjawab soalan "interview" dengan persediaan yang terbaik dan teknik runding gaji yang berkesan.

Muhamad Mahdi bin Razman    Kuala Lumpur   

Saya suka pendekatan Coach Faiz yang tak terlalu rigid

MUHAMMAD AMIR BIN MUSTAPHA    JOHOR BAHRU JOHOR   

Saya banyak belajar benda baru terutamanya tentang kepentingan EQ. Self awareness, self management, social awareness & relationship management sangat penting diterapkan dlm perkerjaan dan juga hubungan sesama manusia. TQ coach Faiz

MOHAMMAD FARHAN BIN MOHD TARMIDI    The Jerai Hotel, Alor Setar   

Saya belajar cara nak adapt dengan situasi di tempat kerja dan berpengalaman mengenali rakan baharu di program ini. Dengan adanya program ini, kami dapat bekerja dalam teamwork untuk menghasilkan hasil kerja yang paling bagus. Selain itu, kami dapat release stress dari tempat kerja.

Fatin Izyany bt Ishak    Alor Setar   

Emotion is important as the physical health. Today I learn a method how to control own and other's emotions. Please keep maintain the momentum and energy.
.

I wish for the Bengkel Pengurusan Organisasi with Bro Faiz for our next program, insyallah.
.
Thanks Bro Faiz
.
Muhammad Muaz Abidin

Muhammad Muaz Abidin    Fasilitator Team   

Saya dapat ilmu dalam cara memperkenalkan diri dengan lebih teratur. Saya dapat juga tips-tips yang penting untuk dimasukkan ke dalam resume. Bahkan dapat juga cara-cara untuk menghadapi interviewer dengan lebih yakin dan tersedia. Terima kasih atas perkongsian dan ilmu yang diberi. Semoga coach dilimpahkan dengan keberkatan rezeki yang berpanjangan.

FATEEMA ZAHRA BINTI OTHMAN    jitra, kedah   

Perkongsian coach sangat bermanfaat. Terima Kasih Coach

WAN MUHAMMAD LUTFI BIN WAN ZULKIFLI    Putrajaya   

Bismillahirahmanirrahim.

Terima kasih Tuan Faiz!
Teramat banyak perkara baru yang saya dapat melalui pengisian hari ini.

Saya belajar cara yang betul untuk upgrade penulisan resume dengan gambar yang berkaitan, dan memberi idea untuk menjawab soalan-soalan semasa sesi temuduga kerja.

Doakan saya agar dapat pekerjaan impian saya!

Insyaallah, saya amat REKOMENKAN kepada kawan-kawan untuk berguru dengan Tuan Faiz, THE CAREER EXPERT!

Terima kasih Tuan Faiz.

Ikhlas,
Shida

Shila Jusoh    Skudai   

-Learn about the core what in the interview and what in salary negotiation.
-The most anticipated topic would be salaried negotiation, from what coach Nik explains step by step what we need to know, to prepare, and to compromise.
- This course is very valuable due to the rareness of the topic being taught explained, elaborated, and teach how to control the interview flow.
-Hopefully in the future more of this topic will be discussed in coach Nik's future book.
Thank you very much for this experience.

SAMIL ALI MOHD JAHAYA    Bandar Baru Bangi   

I learned that it’s important to have high EQ because IQ alone would get you to pass an exam but having high IQ along with EQ would get you through life itself. I was anxious at first but Coach Nik skillfully makes everyone feels comfortable which makes the learning process easier and very enjoyable. Thank you !!

Aina Syasya Binti Mohd Shukri    Alor Setar   
Author Picture

"Sangat terbaik, semua ilmu and kata kata coach sangat memberi inspirasi dan bantu saya untuk improve skills saya. You're the best. Thank You coach! :)"

Nur Faizatul Izzaty   

Banyak yang belajar terutama cara nk intro diri dan banyak tips..

Tc. MUHAMMAD BIN MAHZAN    Kulai, Johor.   

dapat ilmu bagaimana nk trick interviewer macam mana nak nego with benefit or salary. saya juga dapat how to talk when i in interview.

MUHAMMAD AMIRUL AFIQ BIN RAMLY    UNIKL MIMET   

Kursus oleh coach Nik Faiz sangat bermanfaat sebagai persediaan saya untuk menghadiri temuduga dan pengurusan negosiasi gaji dengan pihak majikan di masa depan selepas bergraduasi, terima kasih.

NIK MOHD MASRI BIN NIK MOHD MANAN    UniKL Business School   

Kursus yang menarik . Banyak input berguna. Content yg bagus. Tidak mengantuk. Trainer bijak communicate dgn peserta. Semoga Trainer lebih berjaya 💪🏼💪🏼

Mashitah binti Manshor    The jerai hotel   

- Saya lebih selesa dan yakin untuk tampil bercakap di hadapan orang ramai.
- Saya dapat experience teamwork antara ahli group.
- Saya lebih faham cara mengendalikan emosi melalui EQ dan IQ.

NURFAZIYATUL AIZA BINTI AMRAN    The Jerai Hotel, Alor Setar.   

Terbaik coach ! Saya suka tajuk ptg ni, sgt berguna untuk saya!

Nurul Sakinah binti Kamaludin    Subang Jaya   

Dapat belajar cara untuk menguruskan EQ dengan baik yang mana ia amat berguna ketika bekerja

MUHAMMED FAIZ FATHI BIN AHMAD    THB INFRA   

Banyak input berguna dan berfaedah gained...

NOORTASNIM BINTI AZIZ    UniKL MESTECH   

Bengkel ini bukan setakat bagus kerana memberi ilmu menghadiri interview dan menyediakan resume POWER.
.
Yang lebih menarik, ia boleh terus diaplikasikan untuk mendapatkan kejayaan memperolehi tempat dalam kerjaya impian.
.
Terima kasih Tuan Faiz & Sinaran Ilmu!
.
Ikhlas,
Dayah
UTM, Johor

Dayah    UTM, Johor   
Author Picture

I am very happy after attended this EQ program with Bro Faiz.
.

I realised that many things and I learn how to change and improved my leadership potentials.
.

I wish you would make programs like how to to transforms from introvert to extrovert :). Thank you Bro Faiz!

Regards,
Asma Fatimah

Asma Fatimah    Counselling Service Department.   

Benefits of EQ and how can we apply EQ in daily life also 9 principles of social intelligence

KHAIRUL YUSRA BINTI KHAIRUL ANUAR    The Jerai Hotel Alor Setar   

Saya sangat berpuas hati dengan INTERVIEW & SALARY NEGOTIATION SKILLS ONLINE TRAINING kerana sebagai seorang fresh graduates, saya boleh improve interview skills saya dan juga dapat mengetahui lebih mengenai salary negotiation yang membuatkan saya sedar bahawa setiap manusia itu mempunyai nilai dalam pasaran kerja.

NUR NAJIHAH NAJWA    Perak   
Author Picture

Salam sejahtera Sifu,

Terima kasih banyak Sifu Faiz. Ilmu cari kerja ini sangat membantu fresh graduate seperti saya. Ini kerana saya tidak pernah tahu yang resume boleh dibuat dengan infographic style.

Saya terlalu tertumpu dengan style traditional yang membuatkan tiada company yang tertarik untuk review resume saya.

Saya ikut segala tunjuk ajar yang Sifu Faiz telah ajar, kemudian saya publishkan resume di jobstreet. Keesokkan harinya saya dapat 3 TAWARAN TEMUDUGA KERJA

Saya bersyukur salah satu dari interview berjaya dan saya dipanggil bekerja di company tersebut. Melalui Tuan, saya belajar cara menjawab soalan interview dengan betul.

Saya ikut je nasihat yang diberikan dan yang paling penting adalah kena jujur dengan diri sendiri, kalau tak boleh kata tak boleh. Mula-mula memang nervous untuk pergi interview tetapi bila da biasa tiada masalah lagi.

Terima kasih Sifu Faiz kerana membantu saya sehingga akhirnya saya dapat pekerjaan sebelum konvo.
.
Sekian,
Jay Nurivanna Asrienza

Jay Nurivanna Asrienza    Kuala Lumpur   

Menarik !

NORELIAEZANI BINTI MOHAMAD ZAHIR    JPS KUBANG PASU   

SYUKRON JAZILAN COACH SBB BAGI ILMU UTK FRESH GRADUATE MCM SAYA.. BTW, MINGGU DEPAN ADA FIRST IV, TAPI IV BERKAITAN JOIN KURSUS SHJ BUKAN KERJA TAPI TETAP BERGUNA UTK SAYA REBUT PELUANG KURSUS NANTI... SEKALI LAGI TERIMA KASIH BUKA PELUANG INI.

THAQIFAH BT MD KAHRUDDIN    Ayer Hitam KEDAH   

Menarik!

NORELIAEZANI BINTI MOHAMAD ZAHIR    The Jerai Hotel Alor Setar   

I have learned more about EQ especially on self management, social awareness and social intelligent simultaneously this programme improve my EQ skills.

NUR ADILA BINTI ABDUL HALIM    THE JERAI HOTEL ALOR SETAR   

Salam Tuan Nik Faiz, saya Nasyitah peserta Get That Job Kuantan. Program Get That Job ini mendedahkan kepada saya mengenai tip-tips untuk menulis resume, apa yang perlu dan apa yang tidak perlu.
.
Dalam slot temuduga, saya dapat banyak ILMU BARU dan berguna untuk menjalani sesi interview akan datang.
.
Untuk anda yang bakal sertai bengkel ini, Ikhlaskan hati untuk datang, dan fokus sepenuhnya ketika sesi perkongsian oleh Tuan Faiz, ia lain dari program yang lain!
.
Terima kasih Tuan Faiz!
.
Regards,
Nasyitah.

Nasyitah    Kuantan   

Alhamdulillah, saya terima sangat sangat banyak ilmu dan cara yang betul untuk membuat resume dan teknik ketika menghadapi temuduga. Terima kasih coach Nik Faiz! 🌹You are such a awesome and wonderful person! Semoga coach Nik Faiz terus berjaya, cemerlang, gemilang dan terbilang!

Nurul Jannah   

Kursus yang menarik . Banyak input berguna. Content yg bagus. Tidak mengantuk. Trainer bijak communicate dgn peserta. Semoga Trainer lebih berjaya 💪🏼💪🏼

Mashitah binti Manshor    The jerai hotel   

Saya nampak hala tuju utk berjaya interview tanpa nerves/kurang kan nerves.. tq sgt2

THAQIFAH BT MD KAHRUDDIN    Ayer Hitam KEDAH   
Author Picture

Input / kandungan yang dipelajari dalam bengkel 'Get That Job!' ini sangat menarik dan berguna untuk saya sebagai graduan menghadapi sesi temuduga yang akan datang. Sifu Faiz juga sangat best dan mesra. Terima kasih, Tuan!
.
Regards,
Nurul Natrah

Nurul Natrah Johazmi    Peserta 'Get That Job!'   

Saya belajar mengenai emosi yang sememangnya amat penting dalam kehidupan harian. Aktiviti berkumpulan antara yang paling seronok di sepanjang kursus. Coach sempoi!

NUR ASYIKIN BINTI MOHD ROSLI    The Jerai Hotel, Alor Setar   

So many information I gain, currently in semester 5 and very worried for the intern. The coach gives more idea and tips for be more confident and the view of interview session. Gladly I joined this webinar.

Nursyazlina Binti Azmi    Selangor   

Alhamdulillah, pengisian yang padat dan senang untuk difahami.
Banyak perkongsian di luar kotak yang tidak saya pernah fikirkan.
Saya berminat untuk sertai lagi selepas ini.
Terima kasih Coach Nik Faiz!

Muhamad Amirul Syafiq bin Mohamad Saat    Pasir Gudang, Johor   

Perkongsian yang bagus.

Muhammad Syafeudden    Rawang, Selangor.   

Dapat belajar cara mengawal emosi semasa bekerja.

PUTERI NURIFFAH BINTI MEGAT MAWARDI    THE JERAI HOTEL ALOR SETAR   

Assalamualaikum Tuan Faiz,

Ilmu dan perkongsian dari Tuan Faiz amat banyak melalui pengalaman-pengalaman tuan.

Saya paling suka teknik dan tip dalam Power Interview yang boleh diguna pakai supaya kita dapat 'menari' mengikut rentak majikan.

Teknik ini memang sangat 'POWER'! dan saya tak pernah tahu walau telah banyak bengkel resume yang saya pergi masa di universiti.

Terima kasih banyak-banyak Tuan Faiz!
.
Ikhlas,
A

Get That Job Edisi Johor    Skudai   

Saya belajar banyak benda , seperti cara komunikasi dalam pelbagai situasi yang dihadapi. Cara mengatasi emosi yang melampau.

Nur Syazwana Nazifa Binti Mohamad Subky    Alor Setar,Kedah   

Fresh grad deserve nak nego salary

Nur Nadzirah binti Zulkarnain    UniKL RCMP   

Assalamualaikum, saya Hasnah peserta Get That Job Edisi Johor.
.
Saya ingin mengucapkan terima kasih buat Tuan Faiz kerana berkongsi ilmu dan tip bagaimana untuk mendapat kerja.
.
Teknik yang betul yang dipelajari untuk menghadapi temuduga sangat bernilai dan amat membantu saya untuk membuat persediaan bagi mencapai cita-cita saya.
.
Ikhlas,
Hasnah Hasan

Hasnah Hasan    Johor   

Mantap !!!

WAN MUHAMMAD LUTFI BIN WAN ZULKIFLI    Putrajaya   

Kursus yang menarik . Banyak input berguna. Content yg bagus. Tidak mengantuk. Trainer bijak communicate dgn peserta. Semoga Trainer lebih berjaya 💪🏼💪🏼

Mashitah binti Manshor    The jerai hotel   

Belajar tentang EQ, dari game bina logo boleh selaraskan dengan komunikasi dlm syarikat yang hebat.

HAFIZATUL NASUHA BINTI AMIR HAFIZE    THE JERAI HOTEL ALOR SETAR   

How to Stay Focus

HAZWANI BINTI OSMAN    Alor Setar   

Bengkel yang padat dengan pengisian dan maklumat terkini bagi penulisan resume dan temuduga kerjaya.
.
Semoga kursus ini dapat diteruskan di tempat lain dan membantu insan-insan di luar sana untuk dapat pekerjaan, insyaalah.
.
Ikhlas,
Sheda Ahmad

Sheda Ahmad    Johor   

Program ini banyak memberi input kepada saya bagaimana untuk menangani sesuatu masalah atau keadaan di dalam satu organisasi atau kehidupan seharian. It also build up my mind to be more positive, passionate and professional. Now i know what is EQ and its importance in our daily life. Thank you for sharing the knowledge!

NUR SHAZA SYAHIRAH BINTI SHARIPUDDIN    The Jerai Hotel, Alor Setar   

SAYA MEMPEROLEH ILMU BAHARU UNTUK DIGUNAKAN DI MASA AKAN DATANG. SAYA LEBIH YAKIN UNTUK MENGHADAPI TEMUDUGA DI KEMUDIAN HARI. ELEVATOR PITCH BAKAL MEMBANTU SAYA MENJAWAB PERTANYAAN TEMUDUGA DENGAN EMERLANG

MUHAMMAD FIKRI HAKIMI BIN KAMARUDIN    PAHANG   

Terima kasih kepada Coach Nik Faiz atas tunjuk ajar dan nasihat mengenai "Job Interview and Salary Negotiation". Terlalu banyak yang saya belajar walaupun dalam masa yang singkat. Ringkas tetapi padat dengan segala informasi untuk mereka yang sedang dalam fasa mencari dan membina kerjaya mereka. Semoga Coach dan semua yang hadir hari ini dipermudahkan segala urusan mereka.

Humaidi Bin Abdul Mutalib    Manjung, Perak   

This Emotional Intelligence program with Bro Faiz gives a lot more confidence than before as well as add up my knowledges and skill about my life.
.

I wish your next program would be like a program to be a professional daie, to create awareness about the importance of dakwah in our life.
.

Good Job and thank you very much, Bro Faiz!

Regards,
Muhammad Rashdan Siddiq

Muhammad Rashdan Siddiq   

Sangat membantu untuk graduan yang tamat pengajian dan sedang mencari peluang pekerjaan. Saya berterima kasih dengan tips-tips dan skil-skil yang diberikan.

Muhammad Syafeudden Bin Nor Arzmy    Rawang, Selangor.   

Saya belajar banyak benda mengenai EQ, emosi, teamwork, secure base dan sebagainya. Terima kasih Coach Nik Faiz 🙂

Nur Syifa Aina Binti Abdul Manaf    Alor Setar   

Saya belajar cara untuk berkomunikasi dengan baik, memahami perasaan, mengawal perasaan, menjaga perasaan dan juga belajar untuk adapt apabila ditempat kerja baharu dan sebagainya, memahami orang sekeliling dan menunjukkan emosi yang betul serta mengawal perasaan agar sesuatu situasi pergaduh atau konflik tak berpanjangan dan tak berterusan. Kursus yang bagus untuk freshy, coach nik faiz penyampaian yang baik dan jelas dan aktiviti yang best2.

Ahmad Tarmizi bin Che Pi    Alor Setar   

Banyak perkara yang boleh di pelajari, memandangkan ini 1st kursus yang saya hadir secara online. Walaupun tidak bersemuka, tetapi saya rasa seperti berada di dalam kelas nyata, bukan virtual. Komunikasi 2 hala, cara coach panggil setiap nama, coach memang libatkan semua orang untuk aktif. Ada juga beberapa halangan, tapi bagi saya kursus ini memang mantap, dan berkesan.

Nurhana Jamal   

Saya belajar cara nak adapt dengan situasi di tempat kerja dan berpengalaman mengenali rakan baharu di program ini. Dengan adanya program ini, kami dapat bekerja dalam teamwork untuk menghasilkan hasil kerja yang paling bagus. Selain itu, kami dapat release stress dari tempat kerja.

Fatin Izyany bt Ishak    Alor Setar   

Saya dapat belajar teknik menjawab soalan theme dengan sangat mudah! Selain itu, coach juga memberikan nasihat dan keterangan yang jelaa cara untuk runding gaji semasa interview. Yang saya ingat, semasa runding gaji, MUKA KENA CONFIDENT HABIS😆👏

MUHAMMAD AMRU RIDHA BIN AZAM    Kuala Lumpur   
Author Picture

Very good! Now I understand people more and how to deal with people. I wish the next program would be more enthusiastic that can boost our confidence level and I like to attend the Hire Me program soon.

Regards,
Syahirah Fuad

Syahirah Fuad   

Banyak perkara tentang EQ yg telah saya pelajari. Saya lebih bersemangat untuk bekerja. Bnyk ilmu yg telah saya dapat dripada kursus ini

MUHAMMAD HAZIQ BIN MUHAMAD HALIM    THB Infra   

"Saya belajar banyak benda baru tentang EQ, emotion hijack, prinsip2 social intelligence dan tips2 pekerjaan sebagai persediaan untuk menempuh alam bekerja. Terima kasih banyak2 Coach Nik Faiz dan team career expert. ;)"

Iman Yuseri   

Banyak perkara saya pelajari, terutamanya sebagai fresh graduate perlu berani bertanya soalan, dalam masa yang sama ada sifat sopan dalam bertemu duga. Saya juga lebih yakin untuk membuat resume yang bijak dan penuhi kehendak company. Saya sangat gembira kerana saya datang tepat pada waktunya dalam program seperti ini. Terima kasih Coach Nik Faiz😍😀

Nur Suaidah Binti Marsim    Lot 228, Jalan Kampung Tenang Labis(Belakang Gereja), 85300, Labis, Segamat, Johor.   

Banyak ILMU BARU yang diperoleh melalui seminar ini mengenai cara-cara membuat resume yang betul. Baru tahu banyak kesilapan dibuat, tak sama dengan apa yang saya buat. Disamping itu juga dapat memperolehi tips2 power mengenai rahsia resume. Selain itu juga dapat memperolehi tips2 temuduga yg boleh memberi keyakinan yang lebih bagi menghadapi suasana temuduga sebenar yang akan dapat memberi peluang yang lebih besar diterima kerja.

Muhammad Ali   

Sesi hari ini sangat bermanfaat dan banyak ilmu baru saya dapat tentang skill nego gaji dan iv yang boleh digunakan sebagai panduan semasa sesi temuduga sebenar. Tq Coach Faiz dan Puan Rahazan UniKL!

Fahmy    SHAH ALAM   

Good season. This information is good for the candidate that seeking employment. Lepas sesi ni marah pulak kat company dok ambil kesempatan dgn ikat graduan dgn program yg memberi gaji yang rendah tambah2 graduan master and phd program.

KHAIRUL AKMAL KAMARULZAMAN    Shah Alam   

Kursus amat menarik! Belajar cara untuk adapt dengan environment kerja dan personal life.

NUR SHUHADA BINTI SAFAR    THBM Kedah   

Banyak perkara tentang EQ yg telah saya pelajari. Saya lebih bersemangat untuk bekerja. Bnyk ilmu yg telah saya dapat dripada kursus ini

MUHAMMAD HAZIQ BIN MUHAMAD HALIM    THB Infra   

Saya mendapat banyak ilmu pengetahuan daripada coach Nik. Setiap perkongsian sangat bermanfaat. Terima kasih atas perkongsian coach.

HAFIZATUL HUSNA BINTI SHAFIE    Alor Setar, Kedah   
Author Picture

Kepada rakan-rakan dan sahabat-sahabat di luar sana yang belum dapat kerja lagi, anda semua wajib ikuti bengkel ‘Get That Job’ oleh Coach Faiz ini.
.

Bengkel ini sangat-sangat membantu, serta tip-tip yang diberikan oleh Sifu tiada di dalam buku atau ada dalam mana-mana program yang pernah saya ikuti sebelum ini.
.

Semua tip, skil dan 11 kunci rahsia yang dikongsi adalah berdasarkan pengalaman beliau sendiri.
.

Tuan Faiz amat memberi motivasi, galakan dan menyuntik keberanian kami untuk berjuang, dan percayalah ia amat-amat membantu sebagai persediaan untuk kami melangkah ke alam pekerjaan di masa akan datang.

Terima kasih Tuan.
.
Siti Aishah
Get That Job Seri Kembangan

Siti Aishah    UPM, Serdang   

Saya suka cara penyampaian coach Nik Faiz.. sangat santai dan selesa

NUR SHAMIME BINTI AZIZ    The Jerai Hotel, Alor Setar.   

EQ lebih penting daripada IQ dalam menguruskan sesebuah organisasi.

MUHAMAD ASYRAF BIN AZMAN    Alor Setar, Kedah   

Know how to used eq

Noor adilah Binti anuar    Alor Setar   

Pemberian maklumat yang jelas dan padat. Menjawab soalan2 yang crucial bagi peserta2.

Ariff Hamizan Jumahat    Batu Kawan, Penang   

Gain so much from the session, really will have an impact to my future employment. Coach Nik Faiz is the best. Thank you Sir, really hoping that I'm able to get the free ebook as well...

Megat Hazim Bin Megat Mohd Isa    Perak   

Perkongsian yang menarik. Banyak info yang diperoleh.

Muhamad Azizan Azri bin MD Sa’don    Johor   

Dengan mengikuti kursus dengan coach Nik, saya dapat belajar tips-tips sebelum, semasa dan selepas interview

Maryam binti Mansor    Bentong, Pahang   

Saya belajar cara berkomunikasi dalam pelbagai situasi yang di hadapi.

Nur Syazwana Nazifa Binti Mohamad Subky    Alor Setar, Kedah   

Input penting yang saya peroleh daripada kursus ini ialah :
- 2 types of individual yang kita boleh tahu dari job requirement
- Ketahui cara yang betul untuk menulis pengalaman kerja
- Elevator pitch strategy technique.
- Body languages and gestures semasa temuduga
- Ilmu baru - video resume.

Terima kasih atas ilmu yang Coach Nik Faiz kongsikan. Mohon halal dunia dan akhirat.
Harap boleh berjumpa dengan coach satu hari ni. Coach sangat humble orangnya..Best belajar dan mudah faham.

Farina Ismail   

Saya belajar cara nak adapt dengan situasi di tempat kerja dan berpengalaman mengenali rakan baharu di program ini. Dengan adanya program ini, kami dapat bekerja dalam teamwork untuk menghasilkan hasil kerja yang paling bagus. Selain itu, kami dapat release stress dari tempat kerja.

Fatin Izyany bt Ishak    Alor Setar   

Saya belajar banyak berkenaan cara merunding gaji bagi graduan terkini. Selain itu, coach juga kongsikan cara menilai kriteria syarikat yang mencari pekerja.

HAZIQ DANIAL BIN IHSANUL WILDAN    UniKL BMI   

Terima kasih untuk perjalanan kursus yang santai, menghiburkan dan memperkenalkan cara-cara baru dalam akviti atas talian. Banyak yang dipelajari antaranya, Definisi creative thnking, 6 thinking hat, Multi-Tasking dan cara menghadapi Kebuntuan. Sangat membantu dan boleh diaplikasikan dalam kehidupan seharian dan di tempat kerja.

Andy Goh   
Author Picture

It give full of information about jobs application. Change myself about what I should dress up and help me to do my own resume and cover letter. Awesome!

Adib Afifi    UiTM   

Saya berasa seronok dapat bersama coach Faiz. Pelbagai aktiviti yang dilakukan untuk menarik minat tentang topik Emotional Intelligence. Sepanjang aktiviti tersebut saya telah menunjukkan expressi emosi saya dan dapat mengawal emosi tersebut dengan baik setelah diberi tunjuk ajar oleh Coach Faiz. Terima kasih Coach

NORNAZIFAH BINTI OMAR SIDEK    kulim, kedah   

Saya belajar tentang EQ yg mana ia berguna untuk saya bekerja dan untuk berhadapan dengan orang lain di masa hadapan.

Mawardah binti Mohamad Nizar    Alor Setar   

Assalamualaikum Tuan Nik Faiz,

Saya Fatin Naziha Binti Rosli pelajar Universiti Teknologi Malaysia ingin mengucapkan terima kasih diatas perkongsian yang telah disampaikan melalui program 'Get The Job' yang diadakan di Sinaran Ilmu Learning Centre Skudai Johor.
.

Saya bersyukur kepada Allah SWT kerana memilih saya untuk menghadiri program ini.
.

1. Program ini membuatkan saya memikirkan apa yang ingin saya capai dalam hidup dan memberi inspirasi dan semangat buat saya setelah berkongsi cerita mengenai impian saya dengan orang lain apabila saya mendapat cadangan atau informasi baru mengenai kerjaya impian saya daripada mereka.
.

2. Jadi, saya boleh memikirkan semula adakah kerjaya tersebut bersesuaian dengan saya? dan jika ia bersesuaian, adakah mungkin untuk saya mencapainya? dan apa yang perlu saya lakukan untuk mencapainya?
.

3. Sesi tersebut amat memberi kesan pada diri saya kerana saya masih memikirkan apa yang benar-benar ingin saya capai dalam hidup.
.

4. Kemudian, perkongsian tuan mengenai penulisan resume memberi idea pada saya mengenai informasi apakah yang perlu dimasukkan ke dalam resume saya untuk mencari kerja setelah bergelar graduan nanti, In shaa Allah.
.

5. Penerangan mengenai 'Golden Keys' di dalam sesebuah resume amat jelas dan mudah difahami.
.

6. Saya mempelajari bahawa betapa pentingnya peranan setiap 'Golden Key' itu untuk memberi impak positif dalam pencarian kerjaya melalui resume.
.

7. Saya juga dapat mengetahui resume terbahagi kepada 'Functional' (Doer/Achiever), 'Chronological' dan dalam bentuk 'Video'.
.

8. Perkongsian tuan mengenai temuduga telah memberi gambaran yang jelas berkaitan situasi sebenar berlaku sewaktu temuduga.
.

9. Bentuk-bentuk soalan yang dikongsikan memberi peluang untuk kami bersedia menghadapi temuduga dalam situasi yang sebenar.
.

9. Sesi ini juga memberi pengetahuan mengenai kehendak syarikat dan maksud tersirat disebalik soalan-soalan yang diajukan sewaktu temuduga.
.

10.Saya juga belajar bagaimana untuk mempersiapkan diri bagi menghadiri temuduga.
.

Sekian, terima kasih sekali lagi saya ucapkan diatas semua perkongsian tuan. Semoga hidup tuan sekeluarga diberkati oleh Allah SWT, In shaa Allah.

Thanks,
Fatin Naziha
3 Dec 2016

Fatin Naziha    Johor   

Thanks to Coach Nik Faiz for your superb assistance and guidance so that we able to improve our own resume with professional ways to apply job. A lot of knowledge I managed to grab, hope so I will apply job through your resume guidance and manage to obtain it.

Siti Khadijah   

Dari kursus ini saya dapat belajar tentang cara-cara untuk memohon gaji lebih dari yang dipaparkan dalam iklan. Selagi saya tahu nilai diri sendiri, dan gaji yang diterima kurang setimpal dengan kerja, saya haruslah runding gaji dengan majikan supaya dapat menampung kos hidup dan memajukan kerjaya saya.

Adlil Haris bin Johari    Lot 6513, Jalan Bagan Samak, 34950, Bandar Baru, Kedah.   

Kursus Yang menarik. Banyak input berguna. Tidak mengantuk . Content yang bagus. Trainer bijak communicate dgn peserta. Semoga Trainer lebih berjaya 💪🏼💪🏼

Mashitah binti Manshor    The jerai hotel   

Soft sale untuk diri sendiri, banyak tips yang diberi berdasarkan actual experience@cases. Terima Kasih Coach Nik Faiz

Muhammad Fadhil bin Mohd Shakri    Selangor   
Author Picture

Dalam workshop ini, antara yang dipelajari adalah membina resume yang berkualiti yang syarikat nak. Melalui 12 ‘Golden keys to Resume’ banyak membuka minda untuk saya memperbanyakan isi kandungan resume yang lebih impak dari yang biasanya. Ini sangat membantu saya membuat resume yang jauh lebih baik dari sebelumnya. Kami juga didedahkan dengan tatacara pakaian yang betul untuk menghadiri temuduga dan etika yang betul.

Norhazuani    UTEM   

I learned what you must do during the interview and how to handle the situation in which interviewer asked about our paygrade from previous company. I also learned what to search in a company if I were looking for a place to work. Overall, this webinar has taught a fresh graduate like me a lot. Thank you Coach Nik Faiz!

Nor Syafiqah Binti Zaharul    Seremban   
Author Picture

Exiting! I now understand more on my own emotions and also others things.
.

This program made me more confident with myself and I feel I can be a better batch leader for my batch soon. Thank you very much Bro Faiz!
.
Regards.
Nafiz Helmi

Nafiz Helmi    IIUM   

Aktiviti yang menarik

NURUL HASLINDA BINTI ROSLAN    THE JERAI HOTEL ALOR SETAR   
Author Picture

Dari kursus ini saya belajar bagaimana untuk lebih memahami individu lain dan diri sendiri; dari attitude, emosi, facial expression dan body gesture. Saya dapat tahu bagaimana hendak menangani satu-satu situasi yang kurang selesa buat diri sendiri. Saya suka program ini kerana tetdapat interaksi dari dua pihak dan sangat seronok"

Intan Nur'aqilah   

The most important things I learn today is, to become a very good leader and do not too emotional and exaggerate when become a leader.

I know how to handle my emotion correctly, I must listen to other's opinion and do not interupted other conversation except very urgent matter.

I wish your next program would be more activities and keep the momentum. Thank you Bro Faiz for your valuable sharing.

Nurul Izzati,
Counselling Dept

Nurul Izzati Basharuddin    Counselling Service Department.   

Banyak perkongsian yg membantu dan bermanfaat!! Terima kasih coach..

Nur Ainaa Nasuha binti Mustaffa    Kedah   

Pengetahuan dan ilmu yang sangat bermanfaat bagi saya sebagai seorang fresh graduate di mana tak boleh dapat di mana mana. Thank you Coach!

Anis Syahidah binti Abdul Latiff    Alor Setar   

Saya sangat gembira mengikuti kursus ini kerana saya telah mendapat pelbagai ilmu baru dan ianya sangat berguna dalam pelbagai bidang kerjaya. Terima kasih Tn Faiz.

MUHAMAD FAUZI NAIM BIN AYUB    Alor Setar   

Assalamualaikum Tuan Faiz,

Sejujurnya, sudah 7 tahun saya tidak mengemaskini resume.
Hari ini, semangat untuk mengemaskini dan 'test market' dalam pasaran pekerjaan semakin berkobar-kobar.

Terima kasih Tuan Faiz atas garis panduan penulisan resume dan tip temuduga yang sangat bernilai dengan pendekatan yang mudah difahami.

Ilmu yang diterima hari ini AMAT BERBEZA dari kursus-kursus resume yang saya pernah hadiri sebelum ini.

Z    Skudai   

Saya dapat belajar teknik menjawab soalan theme dengan sangat mudah! Selain itu, coach juga memberikan nasihat dan keterangan yang jelaa cara untuk runding gaji semasa interview. Yang saya ingat, semasa runding gaji, MUKA KENA CONFIDENT HABIS😆👏

MUHAMMAD AMRU RIDHA BIN AZAM    Kuala Lumpur   

Join this program! Very inspiring and useful for future job application. You won't regret joining! ? Thank you very much, Tuan Faiz
.
Regards,
Intan Jue
Oct 2016

Intan Jue    Kuantan   

Saya mempelajari untuk menjadi lebih professional dalam bidang pekerjaan. Sebagai contoh, cara betul untuk membuat temuduga dan rundingan gaji, apa yang sepatutnya diberitahu. Pengalaman dalam interview ini adalah seronok pada kebanyakan masanya. Walau bagaimanapun, terdapat terma2 yang tidak difahami yang membuatkan topik perbincangan sedikit memberatkan.

EDRY DANIAL BIN ABDUL HALIM    SELANGOR   

Saya banyak belajar bagaimana berkerja dalam satu team.

MUHAMAD HAFIZ BIN ROHIZAN    THBM Kangar   

Banyak benda baru saya dapat hariini. Sangat membantu saya untuk intervew nanti

SITI NABILAH BINTI MOHAMAD RAPI    unikl micet   
Author Picture

Banyak sangat yang saya dapat pelajari melalui program ini. Antaranya bagaimana cara nak interact dengan orang lain and how to know their emotions. Plus, dapat belajar tentang listening techniques and so forth. Thank you coach! You’re amazing. Program best!

Siti Nur Adila   
Author Picture

I have attended a Leading with Emotional Intelligence program with Bro Faiz. This program have build my soft skills and my confident level.
.

I wish our next program I can attend with Bro Faiz on Hire Me! program.
.
Regards,
Abdul Aziz

Abdul Aziz    MRC   

I feel happy and grateful to have such opportunity to learn how to do an interview correctly. I am able to make many inprovement on my cover letter and resume to attract the employer attraction. The 12 Golden Rules are really helpful. The grooming class is so great! Now i am able to decide approriate attire for an interview and working / meeting. I will definitely Get That Job! Thank You Tuan Faiz!.

WAN AMIR    Alor Setar   

Assalamualaikum,

Saya Siti Nur Diyana bt. Azmi, salah satu peserta program 'Mapping Your Future-GET THAT JOB Edisi Johor' . Maklum balas saya terhadap program ini ialah:-

1) Bengkel yang menarik dan penuh dengan info-info terkini mengenai statistik penggangguran di Malaysia dan kesedaran tentang kepentingan penyampaian resume sebagai langkah pertama dalam mencari pekerjaan.
.

2) Dapat mempelajari jenis-jenis pembentangan resume seperti video resume yang semakin hangat digunakan di luar negara
.

3) Mendapat pendedahan tentang soalan-soalan temuduga yang sering ditanya dan langkah-langkah yang terbaik untuk menjawab pertanyaan tersebut.
.

4) Disamping itu, saya jugak dapat menikmati makanan tengah hari yang enak
.

Harapan saya untuk memperoleh banyak input-input mengenai soalan-soalan temuduga yang mungkin ditanya oleh penemuduga beserta jawapan yang terbaik ketika berinteraksi dengan mereka.
.

Sekian, terima kasih

Siti Nur Diyana Bt. Azmi
Peserta
Program Mapping Your Future
Sinaran Ilmu Learning Centre, Taman Sri Putri, Skudai

Siti Nur Diyana Azmi    Johor   

Sebelum ni nak buat resume pun kurang tahu format, sekarang dah tahu nak tulis apa pada setiap seksyen. Coach ajar satu-satu. And.. lepas ni kalau dapat iv sekurang2 boleh predict soalan yang akan ditanya oleh penel, sebab Coach dah ajar cara nak jawab 😊 Terima kasih coach atas segala ilmu yang tak ternilai harga.. hanya Allah je mampu balas jasa. Moga dipermudahkan segala urusan coach.

Nor Raihan   
Author Picture

Selepas hadir program Get That Job ini, saya tahu macamana nak menjadikan resume lebih menarik dan buatkan orang tertarik dengan resume saya.
.

Sifu Faiz juga berkongsi banyak pengalaman, 11 tip yang perlu ada dalam penyediaan resume, dan beliau juga terus menunjukan demo yang membuatkan saya lebih faham.
.

Kini,barulah saya sedar sebenarnya nak menghadiri interview tidaklah ‘scary’ mana jika kita telah membuat persediaan.
.

Program ini sangat sesuai untuk fresh graduate yang baru nak cari kerja, atau mereka yang bakal menghadapi interview.
.

Terima kasih Tuan Faiz.

Regards,
Harmi Amira

Harmi Amira    UPM Serdang   

... TQ so much coach..coach telah membuka mata sy utk menghargai diri dan bakat kreatif yang ada. Saya sangat bangga dengan diri saya. Saya akan gunakan kreativiti yang ada bagi menjalankan tugas saya sebagai seorang jururawat, pelajar, ibu, isteri dan juga anak kepada ibu bapa saya. Kursus yang sangat best! Coach amat berpengalaman. x boring langsung the whole program..please keep spread the good knowledge and positive vibes...

NUR ILY SHAZWANY   

Program yang sangat terbaik. Masa program juga sesuai untuk program ini. Maklumat juga diberikan sangat terperinci. Berharap dapat sertai program seperti ini.

Hafizul Rahimi Bin Hasnan    Kuala Lumpur   
Author Picture

"Serius Best! saya dapat belajar menangani emosi dan perasaan apabila berhadapan dengan situasi yang tidak dijangka dan berinteraksi sesama individu dengan cara yang betul. Ilmu baru yang sangat best, terima kasih, Coach!

Nur Hidayatul Nadhira   

Banyak info yang dapat saya belajar untuk masa depan selepas saya tamat belajar nanti ketika ingin memohon pekerjaan dan tips untuk sesi temuduga pekerjaan kelak.

MUHAMMAD ASYRAAF B AHMAD SHAHAR    BANDAR BARU BANGI   

Banyak benda yang saya belajar dari kursus ni especially self management. Thankyou coach Faiz !

Nadia Syafiqah Syazwani Binti Nazri    Alor Setar, Kedah   

..terlalu banyak yang saya belajar 2 hari ini. Yang paling saya suka adalah 6 warna topi dan cara berfikir dengan kreatif. Penerangan Coach sangat mudah difahami, dan boleh dipraktikan. Thanks for the sharing coach!

Justin Danial   
Author Picture

I attended Bro Faiz's Leading with Emotional Intelligence Training. This program improve my leadership technique and make me more aware about my responsibility. I hope you would keep the momentum of the program soon. Thanks Bro Faiz.
.
Regards,
Nur Nadiah Law

Nur Nadiah Law    Post MCLEAD, UIA   

Saya berasa seronok dapat bersama coach Faiz. Pelbagai aktiviti yang dilakukan untuk menarik minat tentang topik Emotional Intelligence. Sepanjang aktiviti tersebut saya telah menunjukkan expressi emosi saya dan dapat mengawal emosi tersebut dengan baik setelah diberi tunjuk ajar oleh Coach Faiz. Terima kasih Coach

NORNAZIFAH BINTI OMAR SIDEK    kulim, kedah   

This program expose to us a final year students on HOW TO IMPROVE our resume, and not stick to the old one.
.
This program also give informations on how we should Do & Don't during attending interview and how to deal with various situations with interviewers.
.
Future candidates especially final year/fresh graduates students should grab this great opportunity in attending this Get That Job! workshop.
.
It really gives us a lot of new career information, not only that, it develop more confidence in ourself.
.
Thanks Tuan Faiz.
.
Regards
Nurul Wahida,
Oct 2016

Nurul Wahida    Kuantan   

Pelbagai ilmu baharu yang saya dapat dari program ini. Terutamanya mengenai EQ . Everything was so fun!!! Terbaik!!!

MUHAMAD ARIFUDIN BIN THOJIB    THBM   

Banyak perkara baharu yang saya pelajari. This course really unleash the creative inside myself! Tak pernah sangka kursus online begini best. Jutaan terima kasih kpd Coach Faiz di atas perlongsian ilmu yang bermanfaat. Semoga ilmu yg dikongsi menjadi saham di akhirat kelak. Inn Syaa’ Allah. Jazakallahukhairan Coach! 🥰

Umar Abdullah   

Dengan mengikuti kursus dengan coach Nik Faiz, saya dapat belajar tips-tips sebelum, semasa dan selepas interview. Paling penting, dapat belajar salary negotiation.

Maryam binti Mansor    Bentong, Pahang   

2 kali sesi bersama Coach Faiz sangat best, approach coach pun awesome, buatkan peserta-peserta bersemangat dan menjadikan komunikasi dua hala sepanjang kursus berlangsung.

AMSHAR HISHAM   

Terima kasih Coach Nik atas ilmu dan tips-tips yang diberikan mengenai job interview dan salary negotiation. Sangat membantu bagi saya yang bakal mencari kerja sebagai fresh grad.

Nur Ameerah Binti Mohd Johar    Kedah   

Hi, assalamualaikum. Thank you for the precious information on the preparation of job interview and the salary negotiation skills. I got and learn new things in this workshop, and I can use them for my future job interview.

NURUL SYAZWANI IZZATI BINTI KHAIRI    Kulim, Kedah   
error: Copyrighted Material. Hubungi Team Career Expert Untuk Poster Pemasaran / Profile.