Skip to main content

Coach Nik Faiz

Malaysia’s 1st Certified Professional Career Coach, CPCC

Penulis Buku, Perunding Kerjaya & Motivator Professional, Career Expert Sdn Bhd

Coach Nik Faiz
Hi, Nak Saya Bantu Anda Dapat Kerja Dengan Strategi dan Teknik Berkesan?

Coach Nik Faiz

Coach Nik Faiz merupakan seorang Perunding Kerjaya Malaysia dan Motivator Bertauliah sepenuh masa. Nik Faiz mempunyai pengalaman lebih daripada 12 tahun dalam industri kerjaya dan telah mengendalikan lebih dari 1000 program training. Beliau aktif  membantu ribuan individu melalui perkongsian ilmu menerusi kursus / latihan, penulisan blog, buku dan personal coaching.

Selain daripada dikenali sebagai The Career Expert dan perunding kerjaya yang berpengalaman, kebanyakan peserta menyukai konsep dan pendekatan beliau yang membantu untuk menetapkan hala tuju kerjaya bagi mencapai kerjaya idaman, menjadi calon yang dicari oleh pihak syarikat serta dibimbing secara praktikal bagaimana mahu meningkatkan kerjaya sekarang ataupun mahu tukar kerjaya yang baru.

Buku "Mudah Dapat Kerja"

Passion beliau untuk berkongsi tip dan teknik kerjaya bermula apabila beliau mula menulis di blog www.nikfaiz.com yang menjadi rujukan utama pencari kerja untuk mendapatkan info terkini tentang kerjaya dan strategi mencari kerja. Terkini, beliau menerbitkan buku pertama beliau, “Mudah Dapat Kerja : Panduan Lengkap Untuk Membantu Anda Dapat Kerja Dengan Mudah dan Cepat”.

Sehingga hari ini, beratus pencari kerja telah mendapat manfaat dari buku tulisan beliau untuk memulakan kerjaya pertama atau kembangkan kerjaya sedia ada ke peringkat yang seterusnya.

Malaysia's 1st Certified Professional Career Coach (CPCC)

Tidak seperti perunding kerjaya & motivator lain, sesi beliau sarat dipenuhi dengan informasi, tips, contoh, kisah kejayaan, teknik dan trend kerjaya terkini. Juga terdapat perbincangan berkumpulan, brainstorming dan aktiviti praktikal yang menarik dan sangat mengujakan menjadikan beliau sering menjadi rujukan oleh graduan kerjaya, eksekutif dan professional.

Kelayakan Professional & Akademik

  • Malaysia’s 1st Career Coach – Certified Professional Career Coach, CPCC – by PARW/CC St. Petersburg, FL, USA (The CPRW credential was established in 1991 and is recognized as the standard of the career industry.
  • 100 Most Inspirational LinkedIn Icon Malaysia
  • Member of Professional Association of Resume Writers & Career Coach
  • Certified Train the Trainer by HRDF, Malaysia
  • Emotional Intelligence Practitioner by Danial Goman

Mucul Dalam Pelbagai Rancangan Media Eletronik

Sebagai Perunding Kerjaya Pertama di Malaysia yang berpengalaman dan mendapat pengiktirafan professional dari luar negara oleh Professional Association of Résumé Writers & Career Coaches, St.Peterbugs, US, Nik Faiz seringkali dijemput oleh stesen TV dan Radio untuk berkongsi tips dan strategi tentang kerjaya.

Sejak 2017 hingga kini menjadi penulis jemputan di New Straits Times, tersiar di slot kerjaya di FocusMalaysia, Astro Awani, Wanita Hari Ini (WHI) – TV3, Sinar Harian, TraXXfm, RTM, Radio Nasional NegeriFM (Seremban) and pelbagai lagi.

nik-faiz-career-expert-malaysia

Untuk Jemputan Kursus & Temubual Media

Untuk menjemput Nik Faiz sebagai konsultan di organisasi / ke tempat anda, klik butang di bawah. Pihak Career Expert akan menghubungi anda segera.

Jemputan Sebagai Konsultan / Penceramah
Request for Proposal (RFP)
error: Copyrighted Material. Hubungi Team Career Expert Untuk Poster Pemasaran / Profile.