Skip to main content
Kursus Penulisan Resume dan Temuduga

Kursus Personal Statement & Resume Writing @ Bangi

By June 17, 2023July 21st, 2023No Comments
kursus personal statement penulisan resume

Hari ini bersiaran dari Bangi. Kejap lagi ada Kursus Personal Statement dan Resume Writing untuk adik-adik dari Genius Stem Talent yang datang dari satu Malaysia.

Bengkel ini fokus pada 3 perkara utama iaitu kemahiran menulis resume, kemahiran menulis personal statement, dan juga kemahiran menjawab soalan temuduga biasiswa.

Organizer minta ditekankan lebih pada part untuk menulis ‘Personal Statement’. Sebabnya inilah ruangan / seksyen yang terpaling wajib diisi untuk kalian yang nak mohon sambung study di Universiti luar negara.

Bila dah tahu teknik dan kaedah yang sebenar menulis ‘Personal Statement’ ianya secara tidak langsung akan meletakkan calon negara setara dengan calon-calon luar negara yang lain dan mempunyai peluang yang tinggi untuk dipilih.

Bila dah tahu nak tulis apa kat ruangan ni baru lah sedap nak ‘menggoreng’.
Kalian tengok lah anak-anak ini penuh bergaya tahap terpaling confident.

Lepas belajar cara nak menggoreng dengan ilmu mereka begitu yakin & berani ke depan sambil baca Personal Statement dengan ayat ayat padu
Baru lah terpegun semua juri juri interviewer.

Pakej bonus lah bagi mereka yang cakap bahasa Inggeris bunyi slang British style. Tapi walaupun English kurang power, jangan rasa back-off atau rendah diri, bergaulah dengan ramai kawan-kawan dari sana, nanti auto akan boleh cakap English dengan bergaya.

Apapun, mengikuti kursus dengan Career Expert ni banyak hands on.
Bukan kuliah atau ceramah yang ketawa berdekah dekah keluar dewan, kertas kosong.
Tak caya tengok gambar sendiri.

Walau program tak ada joget joget mereka enjoy menulis dengan isi yang padat dan padu.
Penuh workbook mereka conteng dengan isi isi dan tips, tak lengkap kalau tak ada karton robot kereta dan kucing dan tulisan kod rahsia.
Tulisan kod rahsia ciptaan sendiri.

Mereka memang genius. Pemikiran di luar kotak tahap terpaling maksima.
Bersama adik-adik Genius Stem Talent satu Malaysia.

Alhamdulillah, semoga bermanfaat buat adik-adik semua.

Sekiranya Tuan / Puan di luar sana yang berminat untuk menjemput Career Expert mengendalikan Kursus Personal Statement di tempat kalian, kami terbuka menerima jemputan kalian. Boleh isi borang di bawah untuk mendapatkan sebut harga, modul dan perbincangan lanjut. Team Career Expert akan membantu, insyallah.

error: Copyrighted Material. Hubungi Team Career Expert Untuk Poster Pemasaran / Profile.