Sambil membaca buku terlintas pula phrase ini dalam kepala ‘Raise your standards’ atau dalam bahasa melayunya adalah meningkatkan tahap keupayaan diri. Hmm..bunyi macam tak berapa ngam, tapi tak perlu risau sebab bila saya jelaskan nanti anda akan faham apa yang saya maksudkan.

Aku Mesti Dapat

Baiklah, pernah tak anda terfikir bahawa apa yang anda dapat sekarang ini contohnya seperti kereta, telefon pintar, rumah dan sebagainya adalah kerana ‘subconscious mind’ anda menyatakan bahawa ‘AKU MESTI DAPAT’.

rules-for-success-nik-faizApa yang anda dapat itu tidak berlaku secara kebetulan sahaja tapi minda bawah sedar anda berkata ‘AKU MESTI DAPAT’.

Apabila anda sudah sebulat hati mahukan sesuatu perkara, maka secara automatiknya fizikal, mental, dan spiritual akan berubah supaya apa yang anda inginkan dapat dicapai.

Leave a Reply

*

CommentLuv badge

MEET YOUR CAREER COACH


nik-faiz-profile
NIK FAIZ | THE CAREER EXPERT

 Malaysia's First Certified Professional Career Coach (CPCC, PARW/CC) & EQ Motivator. Known as ‘The Career Expert’, he is undertaking a wide range of seminars and workshops to help civil servants, private and university students for career planning, job seeking, motivation, and Emotional Intelligence (EQ).

[gdlr_button href="https://www.nikfaiz.com/about-nik-faiz/" target="_self" size="medium" background="#000000" color="#ffffff"]More About Nik Faiz[/gdlr_button]

Get in touch

Career Expert Sdn.Bhd
Manhattan, NY

E: hello@themenectar.com
error: Wohoo! © Career Expert Sdn.Bhd - All Rights Reserved