kursus persediaan temuduga

Kursus Persediaan Temuduga Kerja

Temuduga boleh boleh dalam pelbagai cara dan di mana-mana.

Ada temuduga yang sangat simple, hanya di restoran sambil-sambil minum,

Ada juga temuduga yang sangat formal dan perlu berhadapan sendiri dengan CEO dan Chairman.

The Career Expert berkongsi pengalaman bertanyakan soalan semasa temuduga eksekutif jualan dan pemasaran.

Sesetengah daripada mereka are well prepared,  dan sesetengah pula tak prepare langsung!

“Jika batman lawan spiderman, siapa yang anda rasa akan menang?
Dan kenapa?”

Sekiranya dalam sesi temuduga anda dapat soalan begini, apa yang anda akan jawab? 😉

Apa kah jawapan untuk soalan ini? haa nanti saya akan kongsikan 🙂

 

Kursus Career Pathway After Diploma

The Career Expert berkongsi topik POWER INTERVIEW di dalam program Career Pathway After Diploma di Melaka.

Alhamdulillah, kursus Persediaan Temuduga ini dihadiri oleh 146 orang peserta-peserta dari pelbagai course, dan semuanya riuh, sporting dan berani mencuba.

Apabila ada sesi break, semua bijak mengambil peluang untuk mendapatkan professional advise dari Tuan Nik Faiz, The Career Expert.

kursus persediaan temuduga

kursus persediaan temuduga kursus persediaan temuduga

Sesi Mock-Interview

Ini contoh sesi temuduga saya kongsikan dengan salah seorang candidate untuk jawatan sales and marketing executive:

Coach Nik Faiz : Boleh saya tahu, you datang hari ini untuk interview jawatan apa?

Candidate: hmm..jawatan apa-apa yang kosong pun boleh bos, tapi saya tak nak outstation jauh-jauh atau balik malam, nanti mak saya risau.

Coach Nik Faiz : Aik, belum jadi staff saya lagi dah panggil bos?

candidate: hehe (sambil menggaru kepala)

Coach Nik Faiz : Since you kata jawatan apa-apa pun boleh, saya ada satu jawatan, tak perlu nak jumpa saya setiap hari, datang awal balik pun awal, and of course tiada outstation, bagaimana?

candidate: Wah, ok sangat tu bos..Kerja apa tu?

Coach Nik Faiz : Jawatannya adalah tukang kebun kat pejabat saya ini.

candidate: Eh, takkanlah nak offer saya tukang kebun kot, saya ada degree ni.

Kesudahannya? anda sendiri pun dah dapat agak dah kan..so be prepared!

Prepared for best case scenario!

Kursus Persediaan Temuduga Kerja – Video

Saya kongsikan di sini sebahagian dari rakaman semasa program berlangsung bersama Career Expert.

 

Jemput Career Expert Ke Tempat Anda

Didoakan semua peserta yang hadir lulus temuduga dengan mudah dan berjaya mendapat pekerjaan idaman mereka.

Tidak tahu nak bermula dimana? Then let me help you.

Jemput The Career Expert ke tempat anda 🙂

Modul dan bajet boleh disesuaikan mengikut keperluan anda.

KAMI PASTI KURSUS INI TIDAK AKAN MENGANTUK, ENJOY DAN PENUH MANFAAT.

Isikan borang di bawah untuk sebut harga dan proposal

Leave a Reply

*

CommentLuv badge

error: Wohoo! © Career Expert Sdn.Bhd - All Rights Reserved