Skip to main content
Reviu Peserta

Harmi Takut Nak Pergi Temuduga Sehingga Bertindak dan Kini..

By June 10, 2016August 18th, 2016No Comments

Bengkel Kerjaya | Get That Job!  Penulisan Kreatif Resume & Teknik Temuduga Power.

Kami bantu anda untuk dapatkan kerjaya idaman dengan teknik resume osem & temuduga power!

bengkel-kerjaya-get-that-job-the-career-expert-3.0

Setiap bulan, saya akan mengadakan bengkel kerjaya Get That Job! Teknik Penulisan Kreatif Resume dan Temuduga Power  dan alhamdulillah, setakat ini saya telah membantu ramai graduan untuk mendapatkan kerjaya idaman dengan teknik resume osem & temuduga power!

Harmi merupakan pelajar tahun akhir universiti tempatan adalah salah seorang peserta yang telah menghadiri bengkel saya Get That Job! sesi lepas.

Beliau berkongsi, katanya telah dipanggil temuduga pada minggu hadapan. Namun, beliau menyatakan agak neves dan takut nak menghadapi temuduga. Beliau juga  tidak pasti mahu kerja di mana. Orang kata, ikut jer laa mana yang dapat.

Belajar Teknik Penulisan Kreatif Resume

Saya meneruskan sesi pagi dalam bengkel kerjaya ini, Penulisan Kreatif Resume dan berkongsi pelbagai tip dan teknik pada peserta agar resume yang dihasilkan adalah bertepatan dengan kerjaya yang di pohon dan paling penting, yang menepati kehendak pihak syarikat atau bakal majikan anda!

Petang itu, selepas sesi terakhir iaitu Temuduga Power dan Rundingan Gaji  saya bertanya, apa perasaan Harmi selepas 1 hari belajar ilmu persediaan kerjaya ini bersama saya.

Kali ini, Harmi yang dilihat di sesi pagi lebih berbeza pada sesi petang. Beliau nampak lebih berkeyakinan.

Sifu Nik Faiz Berkongsi Pengalaman Temuduga…

Selepas hadir bengkel kerjaya Get That Job ini, saya tahu macamana nak menjadikan resume lebih menarik dan buatkan orang tertarik dengan resume saya.

Sifu Nik Faiz juga berkongsi banyak pengalaman cara-cara menghadapi temuduga, cara jawab soalan, 11 tip yang perlu ada dalam penyediaan resumedan banyak lagi, dan beliau juga terus menunjukan demo yang membuatkan saya lebih faham.

Kini,barulah saya sedar sebenarnya nak menghadiri interview tidaklah ‘scary’ mana jika kita telah membuat persediaan. Saya rasa program ini sangat sesuai untuk fresh graduate yang baru nak cari kerja, atau mereka yang bakal menghadapi interview. – Harmi, Final Year Student, UPM

*Kesemua tip ini juga dibincangkan dan disampaikan dengan lebih mendalam di program Get That Job.

Alhamdulillah, saya gembira dapat membantu Harmi dan graduan-graduan yang lain. Harmi kini telah mendapat kerjaya tetap dan kini berkhidmat di sebuah syarikat IT terkemuka di Malaysia.

 

[ANDA MAHU DIBANTU?]

bengkel-persediaan-kerjaya-nik-faiz-the-career

Sertai saya dalam bengkel persediaan kerjaya, Get That Job! Penulisan Power Resume dan Power Interview dengan YURAN TAK MASUK AKAL pada 27 Ogos 2016 ini di Putra Height, Selangor. Untuk maklumat lanjut, layari Bengkel Persediaan Kerjaya 2016 atau hubungi 019-210 4948 untuk tempahan . Tempat terhad Klik di sini sekarang!

 

Leave a Reply

*

CommentLuv badge

error: Copyrighted Material. Hubungi Team Career Expert Untuk Poster Pemasaran / Profile.